Μεσσηνια
Η Μεσσηνία, η γη της ελιάς και του ελαιόλαδου, βρίσκεται στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Ο Ευριπίδης αποκαλούσε τη Μεσσηνία “Καλλίκαρπο” λόγω της ομορφιάς της και της εύφορης πλούσιας γης της. Λουσμένη στο φως και στο βαθύ μπλε της θάλασσας, η Μεσσηνία είναι γνωστή για τον παραγωγικό της πλούτο εδώ και χρόνια.
Η ελιά, το ιερό δέντρο, καλλιεργείται στη Μεσσηνία από τον 12ο π.Χ. αιώνα. Οι ανασκαφές στο παλάτι του Μεσσήνιου Βασιλιά Νέστωρα έφεραν στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν την τεράστια σημασία που είχε ο χυμός του καρπού της ελιάς για την τότε κοινωνία. Το ελαιόλαδο, σύμφωνα με τον Όμηρο, ο "υγρός χρυσός”, είναι πηγή υγείας και δύναμης και οι ευεργετικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του βρίσκονται όχι μόνο στον τομέα της διατροφής, αλλά και στην περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών, αφού όντας 100% φυσικό προϊόν, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε που βοηθούν στην ανανέωση και αναζωογόνηση του δέρματος.
Η Μεσσηνία επίσης παράγει το παγκοσμίου φήμης “Καλαματιανό λάδι”, ενάν αγνό και φυσικό χυμό από καρπό ελιάς που έχει καταταχθεί πρώτο στην κατηγορία του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου, αποκλειστικά από επιλεγμένες ελιές από την ηλιόλουστη μεσσηνιακή πεδιάδα. Όλη η Μεσσηνία είναι ένας απέραντος ελαιώνας και έχει εξαιρετικό κλίμα, ηλιοφάνεια, παραγωγούς που τη φροντίζουν και μικρή εκμετάλλευση που επιτρέπει σε κάθε παραγωγό να περιποιηθεί το κάθε ελαιόδεντρο με αγάπη και να συλλέξει τους καρπούς της ελιάς στο σωστό βαθμό ωρίμανσης. Όλα τα παραπάνω είναι μερικοί από τους παράγοντες που δίνουν ανώτερη ποιότητα σε αυτό το μοναδικό ελαιόλαδο.
Το εύφορο κλίμα της περιοχής επίσης συμβάλλει και στην παραγωγή άλλων προϊόντων-δώρο της φύσης, όπως τα: μέλι, σταφίδες, σύκα, σταφύλια, πορτοκάλια, λεμόνια και άλλα φρούτα, μετάξι, βότανα, όπως ρίγανη, τσάι του βουνού και βάλσαμο.